Dulceață de Coacăze



DULCEAȚĂ DE COACĂZE






Coacăzele sînt albe și roșii.
Ele au o substanță albuminoidă care gelatinizează
foarte tare siropul, de aceea nu se pune decît un
pahar de 1/4 de kg plin cu coacăze curățate de
sîmburi pentru 1 kg de zahăr.
Se aleg coacăze cu bobul cît mai mare, care au numai
una sau două semințe.
Cu un ac de păr din sîrm subțire se scot semințele,
pînă se obține un pahar de apă cu vîrf de fructe curățate.
În acest timp din zahăr și 1/2 litru apă se leagă un sirop.
Coacăzele sînt fructe fragile și siropul trebuie bine
legat înainte.
Se pune zeama de la 1/2 lămîie și fructele, vanilia.
Se lasă 1/2 oră pe marginea mașinii ca să-și lase apa, apoi
se fierb ca dulcețurile anterioare.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Siropul va fi mai mult, dar se gelatinizează dacă se răcește
ca o peltea.
Dulceața se face mai mult din coacăze roșii, fiind mai
aspectuoasă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.