Vinete Umplute cu Zarzavat



VINETE UMPLUTE CU ZARZAVAT


Ingrediente

- 4 kg vinete
- 1 varză albă
- 2 kg gogoșari
- 1 kg morcovi
- 2 țeline
- 1 căpățînă de usturoi
- verdeață tocată
- 2 litri de apă
- 2 pahare de oțet
- 3 linguri de sare



Mod de preparare


Se spală vinetele, se curăță de codițe și se taie
în două pe lung.
Se țin în apă care clocotește zece minute, se scot
și se lasă să se scurgă pe o planșetă.
Se apasă pe interiorul lor cu o lingură și se lasă
pînă cînd se toacă zarzavatul.
Se spală și se curăță morcovii, țeline, gogoșarii,
varza albă, se dau pe răzătoare sau se taie fideluță.
Se amestecă cu usturoi tocat mărunt și verdeață
tocată, se sărează amestecul și se umplu vinetele.
Se leagă fiecare vînătă cu frunze de țelină și se
pun în straturi într-un borcan de sticlă de 8 litri.
Saramura se face din 2 litri de apă, două pahare
de oțet și trei linguri de sare.
Se fierbe, se răcește puțin, apoi se toarnă peste
vinete.
Printre vinete se pun căței de usturi, frunze de
țelină, boabe de piper și o foaie de dafin.
Se servesc ca murături lîngă mîncărurile de carne.
Cînd se scot, se taie felii pe latul vinetelor, se
asortează cu felii de ou fiert tare, se presară cu
verdeață tocată și se stropește totul cu ulei de salată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.