Vinete Murate



VINETE MURATE


Ingrediente

- 2 - 3 kg vinete
- 2 kg gogonele
- 2 kg morcovi
- 1 varză roșie
- sare
- 1 conopidă
- 2 țeline cu frunze
- piper boabe
- mărar uscat



Mod de preparare

Se spală vinetele, li se taie cozile, apoi se taie
felii groase.
Se curăță și se spală morcovii și țelina, se taie
rondele și se amestecă cu feliile de vinete.
Varza se taie în patru, iar conopida se desface
buchete.
Legumele se pun într-un vas mare, apoi se așază
straturi într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se pun boabe de piper, frunze de țelină și mărar
uscat printre ele, se acoperă cu saramură și se lasă
două zile acoperite cu o farfurie.
Se leagă după ce legumele s-au înmuiat de tot și
sînt acoperite cu lichid.
Se păstrează în cămară și se servesc ca salata asortată
lîngă mîncăruri de iarnă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.