Vin de Vișine



VIN DE VIȘINE


Ingrediente

- 5 kg vișine
- 10 l apă
- 3 kg zahăr
- drojdie de bere



Mod de preparare

Se spală fructele, se curăță de codițe și se pun
într-un vas mare de sticlă acoperite cu zahăr.
O lingură de zahăr se freacă împreună cu drojdia
de bere cît o nucă, pînă cînd aceasta devine lichidă.
Se pune peste fructe.
Din fructe se păstrează jumătate de cantitate, care
se zdrobesc cu mîna pentru a grăbi fermentația.
Vasul se umple apoi cu apă rece și se lasă la cald să
fermenteze conținutul șase zile.
Se amestecă în fiecare zi în vas.
Cînd fermentația a încetat, vinul se scoate din vasul
în care a stat și se toarnă în sticle mici, care se
leagă și se pasteurizează în bain-marie.
Se păstrează la rece, peste iarnă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.