Suc de Fragi sau de Zmeură



SUC DE FRAGI SAU DE ZMEURĂ


Ingrediente

- 2 kg fructe
- 1 kg zahăr



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițe și de frunze, se
spală în mai multe ape, după care se pun
într-un vas emailat mai mare și se zdrobesc
cu mîna.
Se lasă să se limpezească la rece, apoi se
strecoară prin tifon pus în două.
Sucul obținut se măsoară și se pune cu zahăr
în raport 1/2 pe foc mic, să se dizolve zahărul.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se toarnă
cald în sticle curate și încălzite în cuptor.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și
umezit pe o parte, apoi se strînge celofanul cu
sfoară subțire și se pasteurizează prin metoda cea
mai potrivită și cea mai ușoară pentru gospodină.
Sucul se servește cu apă minerală sau cu apă
simplă ca băutură răcoritoare.
Este bogat în vitamine, parfumat și gustos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.