Suc de Caise



SUC DE CAISE


Ingrediente

- 4 kg caise
- 500 g zahăr
- 1 l apă



Mod de preparare

Se aleg caise foarte coapte, se spală, se curăță
de sîmburi și se desfac bucăți mici.
Se pun într-un vas emailat, se acoperă cu apă
rece și se clocotesc zece minute.
După ce se răcesc, fructele se trec prin sită.
Din apa în care a fiert caisele și jumătate kg de
zahăr se face un sirop care se leagă un sfert de
oră, pe foc mic.
Pulpa de caise se pune în sirop și se mai dă
amestecul într-un clocot.
Se toarnă foarte cald în sticle calde și uscate, se
leagă cu celofan pus în două și se învelesc
sticlele în pături.
Trebuie să rămînă cald conținutul cel puțin 24 de ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.