Suc de Afine



SUC DE AFINE


Ingrediente

- 2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 1 l apă
- zahăr vanilat




Mod de preparare

Se curăță fructele de frunze și de codițe, se apală
în mai multe ape reci și se pun într-un vas emailat,
acoperite cu 1 litru de apă, să fiarbă la foc mic pînă
cînd fructele pleznesc ușor.
Se trage vasul de pe foc și se lasă fructele să se
răcească, după care se zdrobesc, cu mîna și se pun
să se scurgă într-un tifon pus în două.
Se lasă să se scurgă încet, după care se pune sucul să
se limpezească 10 ore la rece.
Lichidul decantat se pune în alt vas să fiarbă împreună
cu zahărul, care se adaugă în proporție de 1/2, față de
sucul de fructe.
Amestecul se fierbe pe foc mic, parfumat cu zahăr
vanilat, douăzeci de minute.
Se răcește o jumătate de oră și se toarnă în sticle calde,
care se leagă cu celofan pus în două.
Sticlele cu sucuri de fructe se păstrează la rece, în camere
aerisite, departe de surse de căldură și de lumină.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.