Șodou de Vin Roșu



ȘODOU DE VIN ROȘU


Ingrediente

- 1 l vin roșu
- 6 gălbenușuri
- 8 linguri de zahăr
- scorțișoară
- coajă de lămîie




Mod de preparare

Se fierbe vinul împreună cu o jumătate de
linguriță de scorțișoară pisată și puțină
coajă de lămîie.
Se spumuiește vinul și se trage vasul de pe
foc după 5 minute de fierbere la foc mic.
Separat, într-un castron de sticlă, se freacă
spumă șase gălbenușuri cu 8 linguri de zahăr
și, cînd crema devine spumoasă, se toarnă
încet vinul, continuînd să se amestece în
cremă de ouă.
Se servește cald, ca băutură întăritoare sau ca
sirop la budinca de orez sau de griș.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.