Sirop de Fructe în Amestec



SIROP DE FRUCTE ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 2 kg vișine
- 2 kg cireșe amare
- 2 kg căpșune
- 3 kg zahăr
- vanilie


Mod de preparare

Se curăță fructele, se spală și se zdrobesc cu mîna.
Se lasă la rece 10 ore, după care se pune amestecul
de fructe într-un tifon întins deasupra unei oale cu
gura largă.
Se leagă tifonul după ce s-a scurs siropul, se agață
deasupra oalei și se mai lasă pînă cînd fructele nu
mai au suc.
Din pulpa fructelor se face gem ; în acest caz fructele
se curăță de sîmburi înainte de a fi zdrobite.
Se poate prepara din ele vin, și atunci nu se curăță
sîmburi.
Zahărul se leagă pe foc cu 2 litri de apă, pînă cînd
ajunge consistent.
Se pune sucul limpede și se clocotește cu siropul de
zahăr un sfert de oră.
Se ia de pe foc și se pune siropul cald în sticle curate
și încălzite la cuptor.
Siropul se poate păstra și nepasteurizat, dacă este
bine legat.
Sucul tulbure rămas la fudul vasului se pune la gem
sau vin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.