Sirop de Cireșe Amare



SIROP DE CIREȘE AMARE


Ingrediente

- 4 kg cireșe amare
- 2 kg zahăr
- 2 l apă
- 100 g sîmburi de fructe


Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe  și se spală în mai multe ape.
Se zdrobesc cu mîna și se lasă 10 ore ore în frigider,
apoi se pun într-un tifon care se leaga cu o sfoară și se
agață deasupra unei oale curate.
Se lasă se se scurgă de tot , apoi se face un sirop legat
din apă și zahăr, în care se fierb și sîmburi de cireșe.
Cînd siropul este bine legat, se pune sucul de fructe, se
mai clocotește amestecul un sfert de oră și se ia de pe foc.
Se pune siropul obținut în sticle curate și încălzite, se
leagă cu celofan pus în două și umezit pe o parte și se
acoperă cu multe pături.
Aceasta este pasteurizarea cea mai ușoară.
Pasteurizarea se mai poate face și astfel : sticle reci,
bine legate, se pun pe tava neagră a aragazului, se aprinde
focul și se lasă sticlele în cuptor o oră la foc potrivit.
Tava se folosește uscată.
O altă metodă de pasteurizare este cea tradițională :
sticlele se pun într-un vas mare plin cu apă rece atît cît
să ajungă la nivelul siropului din sticle.
Se fierbe apa o oră.
Ca să nu se spargă, sticlele se înfășoară cu cîrpe sau cu hîrtie.
Se răcesc în apa în care au fiert.
Se pun în cămară a doua zi și se păstrează la loc uscat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.