Șerbeturi



ȘERBETURI



Șerbeturile sînt preparate dulci din zahăr și suc
de fructe, care necesită cîteva condiții speciale :
cînd se freacă siropul de zahăr și fructe trebuie
avut în vedere faptul că : dacă siropul este prea
fierbinte, șerbetul se zaharisește și munca este
zadarnică ; dacă se freacă atunci cînd s-a răcit de
tot, trebuie frecat prea mult.
De aceea se stabilește temperatura potrivită astfel :
se pune mîna pe fundul cratiței în care a fiert siropul.
Dacă mîna rămîne la aceeași temperatură, nu simpte
nici cald, nici rece, este timpul potrivit ca să se
pornească operația.
Siropul se freacă energic cu un meleșteu de lemn curat,
întreținut de gospodină ca să nu se aibă miros de
la alte întrebuințări.
Se freacă într-un singur sens și se lasă din mînă numai
cînd siropul își schimbă luciul și devine mat.
În același timp, amestecul se ține legat cînd se ia din el
cu lingurița.
Se folosesc vase curate, fără miros de mîncare, cu pereții dubli.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.