Șerbet de Trandafir



ȘERBET DE TRANDAFIR


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 300 g petale de flori
- 1/2 linguriță sare de lămîie



Mod de preparare


Se curăță petalele de trandafiri de partea albă,
se cîntăresc după ce s-au curățat și se pun să
fiarbă într-un litru de apă care clocotește.
Se fierbe acoperit pînă cînd apa scade la
jumătate, apoi se pune într-un castron curat și
se curat acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama de trandafiri se pune cu 1 kg de zahăr
să fiarbă pe foc viu.
Cînd siropul face bășici înseamnă că este aproape
gata.
Se ia din el o lingură, se dizolva sarea de lămîie
și se pune din nou în sirop.
Se trage cratița de pe foc și se răcește doar un sfert
de oră.
Se freacă energic pînă cînd devine mat și se leagă
ca orice șerbet.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.