Șerbet de Portocale



ȘERBET DE PORTOCALE


Ingrediente

- 3 portocale
- 1 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se taie două portocale și se stoarce zeama.
Se pune și pulpa fructelor într-un castron
de porțelan și se opăresc cu 1/3 litri apă
clocotită.
Se răcește totul acoperit, după care se strecoară
prin tifon.
Zeama limpezită se pune la fiert cu zahărul
pînă cînd devine un sirop spumos.
Se trage cratița de pe foc și cînd se freacă se
adaugă zeama de la o portocală și zeama de la
jumătate de lămîie.
Șerbetul se pune în borcane curate și se așează
într-o cameră aerisită, unde se păstrează și mai
mult de un an.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.