Șerbet de Cireșe Amare



ȘERBET DE CIREȘE AMARE


Ingrediente

- 1 kg zahăr
- 1 kg fructe
- 100 g sîmburi de cireșe



Mod de preparare

Se folosește zahăr fără impurități.
Se pune zahărul cu 1/2 litru apă și
un pahar de zeamă rece de sîmburi,
pe foc mare, să fiarbă.
Zeama de sîmburi se obține astfel :
se fărîmă sîmburi cu o greutate, se
spală și se pun să fiarbă cu o cană de
apă iar cînd apa a scăzut la un pahar,
se trage vasul de pe foc.
Cînd siropul este bine legat ( se ia cu
lingurița din el și se lasă pe farfurie :
dacă siropul rămîne bob legat, este gata
și se ia de pe foc ), se adaugă sucul de
cireșe amare obținut prin zdrobirea unui
kilogram de fructe și limpezit de pe o zi
pe alta la rece.
Se mai fierbe ca să se lege destul de tare
și cînd siropul este bob legat, se trage cratița
de pe foc.
Se freacă energic, după ce s-a încercat 
temperatura siropului și, cînd șerbetul este
gata, se pune în borcane, se etichetează și
se leagă.
Se păstrează la rece, în cămară aerisită și curată.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.