Parfe de Ciocolată



PARFE DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- 300 g frișcă
- 2 linguri de cacao
- 2 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se freacă cacaua cu două linguri de apă rece
pînă cînd arată ca o pastă omogenă.
Se pune în laptele cald, o dată cu ouăle întregi
- și zahărul.
Amestecul se fierbe pe foc mic, amestecînd
fără întrerupere, ca să nu se prindă de fundul
vasului.
Se ia de pe foc cînd compoziția s-a îngroșat
bine, se bate cu telul ca să nu se omogenizeze
și se amestecă la cald cu frișcă.
Se bate cîteva minute, apoi se pune în forme mici,
care se introduc în congelator.
După dorință, înghețata se parfumează cu vanilie
sau rom.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.