Must de Mere



MUST DE MERE


Ingrediente

- 8 kg mere
- 2 kg zahăr
- 2 litri apă
- scorțișoară



Mod de preparare

Se spală merele și se taie felii groase, care se pun
într-un vas mare și se fierb acoperite cu 2 litri de apă.
Cînd merele s-au înmuiat, se adaugă zahărul și se
mai fierb 5 minute.
Se trage vasul de pe foc și se răcește conținutul.
Se trec merele prin sită și se pun din nou la fiert în
apa în care au fiert.
Tot acum se pune și o linguriță de scorțișoară.
Mustul obținut se clocotește zece minute, apoi se
toarnă cald în sticle, care se leagă cu celofan și se
pasteurizează după metodele amintite.
Se păstrează la rece peste iarnă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.