Marmeladă de Prune Decojite cu Nuci




MARMELADĂ DE PRUNE DECOJITE CU NUCI


Ingrediente

- 4 kg prune
- 1/2 kg zahăr
- 20 nuci
- vanilie



Mod de preparare


Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau
prune brumării.
Se spală și se decojesc, apoi se pun într-o cratiță
cu pereți dubli să fiarbă la foc viu.
Cînd amestecul începe să forfotească, se gustă dacă
este destul de dulce.
Se adaugă zahărul, se pun cîteva nuci tocate și se
parfumează cu vanilie.
Aceasta este o marmeladă fină, care se folosește ca
umplutură pentru fursecuri sau torturi din biscuiți
sau pișcoturi.
Cînd este gata, marmelada se toarnă fierbinte în borcane
calde, se leagă cu celofan și se învelesc în pături
pentru două zile.
Se etichetează și se pun în cămară la loc uscat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.