Marmeladă de Prune Brumării



MARMELADĂ DE PRUNE BRUMĂRII


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 kg zahăr
- vanilie



Mod de preparare

Se aleg fructe foarte coapte, se spală și se
curăță de sîmburi.
Se trec prin mașina de tocat carne, se pun
într-o cratiță cu pereți groși și se fierbe piureul
obținut pînă cînd începe să forfotească.
Se adaugă zahărul, se continuă fierberea și se
face proba de gelificare.
Se gustă din marmeladă înainte de a pune
zahărul, pentru că zahărul nu se raportează
numai la cantitatea de fructe, ci și la procentul de
zahăr pe care aceste fructe îl conțin.
Prunele fiind mai dulci decît alte fructe, zahărul
trebuie potrivit după gustul gospodinei și după
experiența pe care o are în pregătirea marmeladelor.
Trebui să se știe că : marmelada se fierbe în vase cu
suprafață mare și cu pereții dubli ; nu se fierbe pe
foc mic ; nu se lasă nesupravegheată și se amestecă
în ea cu o lopățică de lemn tot timpul, atunci
cînd a început să se îngroașe.
Se sterilizează mai ales dacă se păstrează în cămara
improvizată, cum sînt cele din apartamentele de bloc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.