Marmeladă de Piersici



MARMELADĂ DE PIERSICI


Ingrediente

- 3 kg fructe
- 1/2 zahăr
- vanilie




Mod de preparare


Se curăță fructele de coajă, se desfac în două,
eventual se taie felii subțiri și se acoperă cu o
cană de apă.
Se fierb la foc mic pînă cînd fructele devin moi
și arată ca o marmeladă subțire.
Se micșorează focul și se amestecă neîncetat cu
o lopățică de lemn, se potrivește de zahăr care
se adaugă cînd marmelada este aproape gata.
Trebuie să se pună zahăr în marmelade, chiar
dacă fructele sînt foarte dulci, căci zahărul conservă
mai bine decît orice altceva.
În continuare se procedează la fel ca la restul
marmeladelor.
După gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.