Marmeladă de Cireșe, Vișine și Căpșune



MARMELADĂ DE CIREȘE, VIȘINE ȘI CĂPȘUNE


Ingrediente

- 4 kg fructe
- 1 1/2 kg zahăr tos
- 1/2 litru apă



Mod de preparare


Se amestecă fructele rămase după pregătirea siropurilor,
care nu mai au suc, cu 1 kg de căpșune proaspete.
Se acoperă cu apă, se fierb cîteva clocote, apoi se terciuiesc.
Sucul pe care îl lasă căpșunele este de ajuns pentru 4 kg
de fructe.
Terciul obșinut se pune să fiarbă fără zahăr pînă cînd
se îngroașă.
Se adaugă zahărul în proporție de jumătate de kg la 1 kg de
pulpă de fructe, cîntărită la începutul fierberii, apoi se
fierbe la foc viu, amestecînd cu o lopățică de lemn în
marmeladă, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Se trage vasul de pe foc atunci cînd marmelada se șine
de lingură.
Se răcește în vas, apoi se pune în borcane și se leagă cu celofan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.