Marmeladă de Caise



MARMELADĂ DE CAISE


Ingrediente

- 6 kg caise
- 2 kg zahăr
- 1 l apă



Mod de preparare


Se spală caisele, se curăță de sîmburi și se rup în bucăți mari.
Se pun într-un vas special și se acoperă cu 1 litru de apă
clocotită.
Se lasă să fiarbă 10 minute împreună, după care se trage vasul
de pe foc și se lasă să se răcească conținutul.
Se trec caisele prin sită și se pune piureul să fiarbă în același
vas, din care însă s-a scos zeama de fructe.
Se socotește cîte 1 kg de zahăr pentru fiecare 2 kg piure de caise.
Se fierbe întîi piureul pînă cînd se îngroașă bine, apoi se
adaugă zahărul.
În felul acesta, marmelada își păstrează culoarea luminoasă a
fructelui ; zahărul mărește prea mult timpul de fierbere.
Marmelada se fierbe sub supraveghere permanentă, astfel se
prinde de fundul vasului.
Unul din secretele reușitei constă în alegerea vasului : să fie
curat, fără zgîrieturi, să aibă pereți dubli și înalți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.