Înghețată de Vanilie



ÎNGHEȚATĂ DE VANILIE


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr
- 5 ouă
- 1 baton de vanilie
- lămîie



Mod de preparare

Se amestecă pe foc mic zahărul în laptele cald,
se lasă pînă cînd zahărul se dizolvă bine, apoi
se ia vasul de pe foc și se pune vanilia.
Se bat ouăle și se adaugă treptat  peste lapte,
amestecînd cu o lingură de lemn în compoziție,
ca să nu se coaguleze.
Vasul se pune pe o tablă groasă așezată peste
flacăra aragazului, se ține la temperatura de
70 grade celsius pînă se îngroașă, apoi se strecoară
prin tifon.
Peste amestec se stoarce zeama de la o jumătate
de lămîie, se omogenizează și se toarnă în forme
speciale de înghețată.
Se introduc formele în congelator și se țin două ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.