Înghețată de Fistic



ÎNGHEȚATĂ DE FISTIC


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 5 ouă
- colorant alimentar de fistic
- 2 linguri de rom



Mod de preparare

Se pune zahărul în lapte și se fierbe amestecul
pe foc  mic pînă cînd zahărul s-a dizolvat complet.
Se răcește compoziția un sfert de oră, se
parfumează cu două linguri de rom și se adaugă
ouăle bătute spumă, amestecînd fără întrerupere
ca să nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic
și se fierbe pînă la îngroșare.
Cînd amestecul s-a răcit, se strecoară prin tifon,
se amestecă cu două-trei linguri de colorant alimentar
de fistic, se toarnă în forme speciale și se ține în
congelator două ore.
Cînd se servește, înghețata trebuie să nu aibă particule
de gheață în compoziție.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.