Înghețată de Ciocolată cu Frișcă



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ


Ingrediente


- 1/2 litru lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- vanilie
- 1 lingură de zeamil
- 150 g de frișcă



Mod de preparare


Se dizolvă cacaua în două linguri de apă frecînd
amestecul energic, pentru deplina omogenizare.
Se pune cacaua în lapte rece împreună cu zahărul
și se fierbe amestecul pe foc mic.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească un sfert de
oră, după care se adaugă vanilia și se omogenizează
amestecul.
Se bat spumă ouăle, se toarnă încet în lapte, amestecînd
cu o lingură de lemn, și se pune vasul din nou pe foc.
Se desface zeamilul în apă rece, se pune peste lapte,
se fierbe încet amestecînd fără întrerupere, ca să
nu se prindă compoziția de fundul vasului.
Cînd compoziția s-a îngroșat ca o smîntînă, se ia de pe
foc și se răcește, apoi se amestecă cu frișcă.
Se răstoarnă în forme speciale care se introduc pentru
două ore în congelator.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.