Gem de Căpșune



GEM DE CĂPȘUNE


Ingrediente

- 3 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță fructele de codițele verzi, se spală
în mai multe ape reci și se în două părți.
Jumătate se pun pe fundul vasului de dulceață,
se acoperă cu jumătate din cantitatea de zahăr,
apoi se pun restul fructelor.
Se acoperă cu zahărul rămas și se lasă așa 10 ore.
Se pune vasul la fiert pe foc mic, apoi pe foc mare,
se adaugă felii subțiri de lămîie și se scade la cuptor.
Pasteurizarea gemului de căpșune se face astfel :
se pune gemul în borcane reci, se leagă cu celofan
pus în două și se pune unele lîngă altele pe tava
neagră a aragazului.
Se aprinde focul, se încălzește cuptorul un sfert de oră,
apoi se face focul viu și se lasă gemul să fiarbă 20
de minute, din momentul în care a început fierberea.
Pasteurizarea se face cu ușa cuptorului întredeschisă.
Borcanelr nu se umplu prea tare, pentru că la fiert
gemul se ridică și poate rupe celofanul.
Răcirea se face în cuptor.
Abia a doua zi borcanele se scot, se etichetează și se
pun la păstrare în cămară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.