Gem de Caise



GEM DE CAISE


Ingrediente

- 3 kg caise coapte
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie





Mod de preparare

Se spală fructele și se curăță de sîmburi.
Se rup în două și se pun într-un vas mai
mare cu 1 kg de zahăr și se lasă 10 ore să
stea așa.
Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc viu
și se fierbe amestecul două ore, spumuind
din cînd în cînd.
Cînd gemul se închide la culoare se poate
stoarce deasupra lui zeama de la o jumătate
de lămîie.
Se scade în cuptor sau pe flacără mică, pe
care s-a pus o tablă groasă.
Gemul se pune fierbinte în borcane curate și
încălzite în cuptor, care se învelesc în pături și
se lasă așa o zi și o noapte.
Se etichetează și se pun borcanele în cămară,
unde se păstrează la loc uscat și întunecos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.