Fasole Verde la Sticlă



FOSOLE VERDE LA STICLĂ


Ingrediente

- 2 kg fasole verde fără ațe
- 2 kg roșii
- 4 legături de pătrunjel verde
- 100 g sare
- 1 ceșcuță de ulei



Mod de preparare


Se curăță fasolea de codițe și de vîrfuri, se la
fiert în apă care clocotește.
Se adaugă sarea în timpul fierberii și se lasă
pe foc pînă cînd se înmoaie fasolea.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri,
verdeață tocată și o ceașcă de ulei.
Se fierbe destul de mult, ca să poată fi consumată
așa cum a fost conservată, pentru că fasolea fiartă
pe jumătate se întărește și nu mai poate fi folosită.
Fasolea se răcește și se pune în sticle cu gîtul larg,
împreună cu zeama în care a fiert.
Se leagă sticlele cu celofan pus în două și se păstrează
în cămară ca orice conservă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.