Esență de Zarzavat cu Verdeață



ESENȚĂ DE ZARZAVAT CU VERDEAȚĂ


Ingrediente

- 2 kg gogoșari sau ardei gras
- 2 kg roșii
- 2 țeline cu frunze
- 4 legături de pătrunjel verde
- sare



Mod de preparare

Se spală și se curăță zarzavatul de coaja tare de
deasupra, apoi se taie fideluță și se amestecă
cu sare.
Se pune totul într-un castron mare sau într-un
lighean pătrat în gospodărie pentru astfel de treburi.
Se adaugă roșiile tăiate felii subțiri și verdeața tocată.
Se pun 200 g sare grunjoasă, se amestecă și se lasă
cîteva ore, pentru ca roșiile și zarzavatul să lase destul
suc.
Se pune amestecul în sticle sau în borcane, se acoperă
gura vasului cu un strat de sare,  care se aruncă atunci
cînd se folosește esența de zarzavat.
Se leagă borcanele cu celofan pus în două și se pun
borcanele în cămară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.