Dulceață de Cireșe Amare




DULCEAȚĂ DE CIREȘE AMARE


Ingrediente

- 1 1/2 kg fructe
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- vanilie




Mod de preparare

Se spală cireșele, se curăță de sîmburi și se pun
într-o cratiță specială de dulceață.
Se acoperă cu zahăr, se lasă 10 ore, după care
se pune vasul pe foc mic.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața sub supraveghere permanentă,
deoarece face multă spumă.
Se spumuiește des cu o lingură curată și uscată.
Cînd este aproape gata, se taie lămîia și se fierbe
cu dulceața o jumătate de oră.
Se parfumează cu vanilie și se răcește în vasul în
care s-a făcut.
În continuare se procedează ca în rețetele anterioare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.