Dulceață de Cireșe Albe



DULCEAȚĂ DE CIREȘE ALBE


Ingrediente

- 1 1/2 kg cireșe albe
- 1 kg zahăr
- 1 crenguță de pelin
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se spală fructele și se curăță de sîmburi.
Se pun într-o cratiță specială de dulceață,
se acoperă cu 1 kg de zahăr și se lasă 10 ore
să stea așa, pentru ca fructele să lase sucul
necesar fierbării.
Dulceața se face întîi la foc mic, apoi la foc
iute, se spumuiește des, iar cînd fierberea devine
greoaie, se adaugă o crenguță de pelin și
lămîia tăiată felii subțiri.
Se mai lasă un sfert de oră la foc mic, apoi se
trage vasul de pe foc.
Se răcește în vas și se pune în borcane abia a doua zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.