Compoturi





COMPOTURI



Pentru compoturi se face un sirop din 1 litru apă,
1/1 kg zahăr, vanilie ; se fierbe 1 minut ca să se
dizolve zahărul apoi se pune rece peste fructele
curățate de coajă și sîmburi ( mere, gutui, pere,
piersici, caise ).
Cireșele, vișinile, prunele, strugurii se lasă întregi
și cu sîmburi.
Se umplu borcanele cu fructe, pînă unde începe să
se strîmreze.
Tot pînă acolo se pune și siropul ca să cuprindă bine
fructele și să rămînă de 3 - 4 cm gol pînă la gură.
Se leagă bine cum s-a arătat, cu celofan dublu și se
fierb 1 oră în baie de apă pînă fierb și fructele.
Se lasă în apă în care au fiert pînă se răcesc, apoi se
dau la cămară.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.