Compot de Cireșe



COMPOT DE CIREȘE


Ingrediente

- 1/2 kg cireșe
- 4 linguri de zahăr
- 1/3 l apă rece
- scorțișoară



Mod de preparare


Se aleg fructe mari, bine coapte și sănătoase, care
se curăță de codițe, se spală în apă rece și se pun
într-un borcan de 800 ml sau în sticlă cu gura mai
largă.
Se pune peste fructe zahărul, se acoperă cu apă rece
pînă la locul unde se îngustează sticla, se adaugă o
bucată mică de scorțișoară și se leagă gura sticlei
cu celofan pus în două și strîns bine cu sfoară subțire.
Sticlele astfel pregătite se înfășoară cu hîrtie sau cîrpe
curate și se așează una lîngă alta într-un vas mare, care
se umple cu apă.
Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie,
aproximativ 40 de minute de cînd fierbe apa.
Sticlele se răcesc în apa în care a fiert, se scot a doua zi
și se pun la rece într-o cameră bine aerisită.
Se păstrează peste iarnă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.