Compot de Caise Întregi



COMPOT DE CAISE ÎNTREGI


Ingrediente

- 1/2 kg caise
- 350 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1/2 l apă rece





Mod de preparare


Se pune zahărul cu apă într-un vas pe foc
și se leagă un sirop ca pentru dulceață.
Se trage vasul de pe foc ca să stea din clocot,
apoi se pun caisele întregi, nu prea coapte,
bine spălate și stropite cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Se lasă să dea în clocot împreună 10 minute,
apoi caisele se scot, siropul se fierbe în
continuare ca să se lege din nou.
Se toarnă rece peste caise, se pune în sticle
și se leagă imediat.
Se pasteurizează în bain-marie, aproximativ
o oră, din momentul în care se fierbe apa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.