Cireșată



CIREȘATĂ


Ingrediente

- 2 kg cireșe amare
- 1 kg zahăr
- 1 l alcool
- 1 l votcă
- 1 l apă



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și se spală cu
multă apă rece, apoi se pun într-o damigeană
de sticlă.
Se oprește 1/2 kg de fructe, se curăță de
sîmburi și se pun curățate în vasul de sticlă.
Sîmburii se zdrobesc cu o greutate, se clocotesc
cu 1 litru de apă și se răcesc.
Se păstrează la rece zece zile, cînd se strecoară
și lichidul obținute se amestecă cu alcoolul și
se pune peste fructele care au stat la macerat cu
1 kg de zahăr, timp de două săptămîni.
Se adaugă și votcă, pînă cînd damigeana se umple.
Se sigilează și se păstrează la rece, în cameră
uscată și bine aerisită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.