Cartofi Umpluți cu Carne Tocată la Cuptor




CARTOFI UMPLUȚI CU CARNE TOCATĂ LA CUPTOR



Ingrediente

- 8 - 10 cartofi
- 1 ceapă
- pătrunjel
- mărar
- 1 - 3 căței usturoi
- cimbru
- sare
- piper
- ulei



Mod de preparare

Se pune cartofi la fiert, între timp se curăță,
o ceapă, și se toacă mărunt.
Se pune ceapa la călit, în ulei încins, la foc mic.
Carnea tocată, se pune într-un castron mai mare,
și se pune sare, piper, pătrunjel,  mărar, cimbru,
și usturoiul pisat sau tocat mărunt.
Toate condimentele, se pun după gustul fiecărei
gospodine.
Se amestecă foarte bine carnea tocată, după ce ați
adăugat condimentele.








Cînd ceapa aproape s-a călit, se pune carnea tocată
peste ceapa călită, se adaugă o ceașcă de apă, și se
lasă să fiarbă.


Carnea tocată, cînd mai are puțină apă, se adaugă
puțin bulion, se mai lasă puțin, și se oprește focul.



După ce sau răcit cartofi care ai fiert, se taie pe lung,
și se scobește interiorul cu o linguriță.




După ce ați scobit cartofi, se unge tava cu ulei, se pun
cartofi umpluți cu carne tocată, și se bagă la cuptor.

 Cînd s-a rumenit se oprește focul, și se poate servi.

Poftă bună.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.