Caisată




CAISATĂ


Ingrediente

- 2 kg caise
- 1 kg de zahăr
- 100 g sîmburi de caise
- 1 l alcool
- 2 l votcă




Mod de preparare

Se aleg fructele bine coapte, se curăță de sîmburi
și se zdrobesc cu o lingură de lemn.
Se pun într-o damigeană de sticlă împreună cu o
mînă de sîmburi de caise și 1 kg de zahăr tos.
Se lasă la cald timp de două săptămîni, pînă cînd
amestecul lasă atîta sirop cît să-l acoperă.
Atunci se adaugă alcoolul îndoit cu apă caldă și
votcă, atît cît să umple damigeana.
Vasul se sigilează și se păstrează cîteva luni
în cameră întunecoasă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.