Băutură Bătrînească



BĂUTURĂ BĂTRÎNEASCĂ


Ingrediente

- 1 kg cireșe amare
- 1 kg vișine
- 1/2 kg coarne
- 1/2 kg afine
- 2 kg zahăr
- 2 l alcool
- sîmburi de cireșe amare
- 1 l votcă


Mod de preparare

Se spală fructele în mai multe ape, după ce s-au
curățat de codițe și de frunze.
Se pun în straturi într-o damigeană mare, se acoperă
fiecare strat de fructe cu zahăr, iar deasupra
fructelor se pun sîmburi de cireșe amare zdrobiți
cu o greutate.
Se lasă la macerat timp de trei săptămîni, timp
în care se mișcă damigeana, pentru ca siropul să
acopere fructele și macerația să se facă în întregime.
Se pune alcoolul în amestec cu votca, se mai adaugă
apă, dacă băutura este prea tare, și se leagă vasul.
Se păstrează în cameră întunecoasă și bine aerisită.
Se folosește o damigeană de 10 litri, pentru că
fructele ocupă mult spațiu și siropul lăsat este prea tare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.