Tort Ieftin



TORT IEFTIN


Ingrediente

- 200 g zahăr
- 60 g unt
- 1/2 kg frișcă
- 200 g marmeladă de caise
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- 2 ouă


Mod de preparare


Se pregătește aluatul astfel : se freacă ouăle întregi
cu zahărul pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă untul frecat separat zece minute, împreună
cu făina, pusă în ploaie.
Se omogenizează bine și se frămîntă un aluat elastic,
care se întinde foaie groasă și se coace într-o formă
rotundă.
Se scoate din cuptor cîbd s-a rumenit ușor și se lasă
să se răcească o jumătate de oră în formă.
Crema se pregătește astfel : se amestecă nucile măcinate
cu gemul sau marmelada de caise, se adaugă frișca
și se omogenizează.
Cînd blatul s-a răcit, se taie felii în rază, se ung feliile
cu cremă, se unesc două cîte două și se lasă pe platou.
Tortul se servește numai după ce s-a răcit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.