Tort Ieftin cu Mere Rase



TORT IEFTIN CU MERE RASE


Ingrediente

- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de zahăr
- 300 g făină
- sare
- 3 ouă
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 1 kg mere
- 200 g frișcă



Mod de preparare

Se sparg într-un vas adînc și se bat spumă
cu zahărul, iar cînd amestecul a devenit
cremă spumoasă, se adaugă uleiul cîte puțin,
bătînd în continuu, pentru ca uleiul să nu taie
crema.
Se încorporează cu atenție laptele, se adaugă
praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la
o jumătate de lămîie, se parfumează cu coaja de
lămîie și se adaugă făina, în ploaie.
Se frămîntă un aluat mai moale, care se împarte
în trei părți egale.
Foile de aluat se coc de fundu unei tăvi, se lasă
să alunece pe un platou, apoi se ung cu mere în
amestec cu frișcă.
Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și
se călesc pe foc mic.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ușor cu
frișcă.
Amestecul se pune între foile tortului și se lasă să
stea cîteva ore înainte de a-l tăia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.