Tort de Struguri



TORT DE STRUGURI


Ingrediente

- 1 kg struguri parfumați
- 200 g nuci
- 200 g zahăr tos
- 1/2 kg făină
- sare
- 1 lingură unt
- 1 ou
- 2 linguri de untură



Mod de preparare

Se cerne făina și se frămîntă cu o ceașcă de apă
și două linguri de untură, pînă cînd aluatul face
bășici.
Se lasă să se odihnească la rece o jumătate de oră,
se frămîntă din nou și se împarte în patru.
Se unge o tavă cu unt și se tapetează cu făină.
Se întinde prima foaie de aluat, se unge cu puțin
unt și se acoperă cu boabe de struguri, spălați și
curățați de codițe.
Se pune următoarea foaie de aluat și se repetă
operația.
La fel se procedează cu restul aluatului și strugurilor.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace
tortul la foc potrivit, o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor aluatul, se stinge focul.
Tortul se răcește, înainte de a fi tăiat, la temperatura
camerei.
Se servește tăiat felii, acoperit cu frișcă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.