Tort de Pișcoturi



TORT DE PIȘCOTURI


Ingrediente

Pentru blat

- 500 g pișcoturi
- 150 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 linguri de rom

Pentru cremă

- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată
- 300 g frișcă


Mod de preparare

Se însiropează pișcoturile de șampanie cu sirop cald,
parfumat cu rom, apoi se așază primul strat pe un
platou mare.
Se prepară crema astfel : se freacă untul spumă, se
adaugă zahărul, ciocolata dată pe răzătoare și frișcă,
amestecînd continuu.
Crema se omogenizează și se pune un strat peste primul
strat de pișcoturi.
Se așază un alt rînd de pișcoturi însiropate, se acoperă
cu cremă și se încheie cu un rînd de pișcoturi care se
acoperă cu frișcă sau cu crema rămasă.
Tortul se ține la rece, se taie după două ore și se servește
ornat cu fructe din dulceață.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.