Tort cu Mere



TORT CU MERE


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 kg mere
- 4 linguri de zahăr
- 3 linguri de zahăr pudră
- lingură de rom
- scorțișoară pisată


Mod de preparare

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii
subțiri care se presară cu zahăr și se stropesc cu rom.
Se parfumează cu puțină scorțișoară pisată și se
lasă la rece o oră.
Se frămîntă un aluat franțuzesc din 125 g unt, o
ceașcă de apă caldă și făină, care se pune la rece o
oră, apoi se frămîntă din nou cu restul de unt.
Aluatul se ține la rece încă o oră, apoi se împarte
în două părți egale și se întind foi, care se pun într-o
tavă rotundă, neunsă, să se coacă doar pe jumătate.
Foile se coc pe rînd.
Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregătită,
se acoperă cu foaia rămasă și se continuă coacerea.
Se scoate cînd aluatul s-a rumenit ușor, se răcește în
tavă și se taie felii, în rază, care se servesc simple,
sau acoperite cu frișcă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.