Tort cu Mere Întregi



TORT CU MERE RECI

Ingrediente

Pentru blat

- 10 mere întregi
- 75 g unt
- 6 linguri de zahăr
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare

Pentru sirop

- 100 g zahăr
- 100 ml apă
- 2 linguri de rom

- frișcă

Mod de preparare

Se curăță merele de coajă și de semințe.
Se golesc cu vîrful unui cuțit și se pun
pentru cinci minute în apă cu sare care
clocotește.
Se scot și se scurg, timp în care pun șase
linguri de zahăr într-o cratiță cu pereții
înalți, se ține cratița pe foc pentru ca zahărul
să devină arămiu, se adaugă untul și se
întinde pe toată suprafața cratiței, apoi se
ia cratița de pe foc.
Se pun merele scurse unele lîngă altele, se
toarnă deasupra lor un aluat de pandișpan 
și se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute.
Se scoate, se răcește în formă, se răstoarnă,
după ce s-a însiropat, pe un platou, se acoperă
cu frișcă și se servește după ce a stat la rece două ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.