Tort cu Cremă de Ciocolată



TORT CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 9 linguri de nuci măcinate
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de cacao
- 1 lămîie
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de apă
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se spală ouăle și se separă gălbenușurile, care se freacă
spumă cu zahărul.
Peste cremă se pune pesmetul în ploaie, se omogenizează
și se lasă deoparte.
Se bat albușurile spumă tare și se pun peste crema de
gălbenușuri.
Se adaugă două linguri de cacao cernută proaspăt, zeama
de la o lămîie și puțină coajă de lămîie.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt, se tapetează cu
o hîrtie și peste ea se toarnă compoziția.
Se coace la foc potrivit o jumătate de oră, după care se
scoate, se răcește și se taie în două pe lat.
Se însiropează și se lasă așa zece minute, după care se
pune un strat de cremă de ciocolată, se acoperă cu restul
de cremă și se ține la rece cîteva ore înainte de a fi servit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.