Tort cu Cremă de Cafea



TORT CU CREMĂ DE CAFEA


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 2 linguri de făină
- rom
- 8 albușuri
- 1 lingură de unt



Mod de preparare

Se pun albușurile într-un vas emailat și se bat spumă
tare cu 200 g zahăr pus cîte puțin.
Operația se face la cald, fără întrerupere, pînă la
întărirea completă a albușurilor.
Se adaugă făina, în ploaie, peste amestec și nucile
măcinate.
Se omogenizează încet, se pune o lingură de rom și
se răstoarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și tapetată
cu hîrtie.
Se coace la foc iute.
Cînd este ușor rumenit, blatul se scoate din cuptor și se
lasă să se răcească în tava în care s-a copt.
Se scoate, se taie în două pe lat, apoi se umple cu cremă
de cafea.
Se lasă cîteva ore la rece și se taie felii înainte de a-l servi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.