Tort cu Cremă de Cafea din Blat cu Foi



TORT CU CREMĂ DE CAFEA DIN BLAT CU FOI


Ingrediente

- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de lapte
- 2 ouă
- 1/2 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- 300 g făină
- sare
- cremă de cafea



Mod de preparare


Se bat ouăle întregi cu zahărul și laptele, folosind
un tel, pînă cînd amestecul devine omogen.
Peste amestec se adaugă praful de copt stins cu o
lingură de oțet, puțină sare, făina cernută, în ploaie,
amestecînd mereu.
Se frămîntă din amestec un aluat potrivit care se
împarte în trei părți egale.
Fiecare foaie, întinsă în grosime de 1 cm, se coace
pe fundul unei tăvi și se lasă să se răcească două ore.
Se face crema de ciocolată cu lapte praf exact ca în 
această rețetă, se răcește și se folosește ungînd foile
una după alta și așezîndu-le suprapuse.
Tortul se ține la rece ca să se îmbrace tortul.
Se taie abia a doua zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.