Tort cu Cireșe



TORT CU CIREȘE


Ingrediente

- 1 kg cireșe mari
- 250 g unt
- 250 g făină
- sare
- 1 ceașcă de apă caldă
- 200 g zahăr tos
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se spală cireșele și se curăță de sîmburi.
Se lasă într-o farfurie cît timp se pregătește
aluatul.
Se cerne făina, se pune un praf de sare și se
adaugă jumătate din cantitatea de unt, topit
pe foc mic.
Se frămîntă cu o ceașcă de apă caldă un
aluat potrivit care se lasă la rece o jumătate
de oră.
Se scoate, se unge cu jumătate din untul rămas,
se frămîntă din nou, se lasă iar la rece.
După ultima operație, aluatul se lasă să stea o
oră și se folosește ca blat pentru tortul de fructe.
Se folosește o cratiță cu pereții înalți, unde se
pune aluatul întins, foaie groasă.
Cratița se introduce în cuptorul fierbinte, se lasă la
foc mare cinci minute, după care se micșorează
focul și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră se pun cireșele în cratiță,
se răspîndesc în mod egal pe toată suprafața și se
mai lasă zece minute în cuptor.
Se fierbe un sirop gros din zahăr, apă și rom și se
toarnă cald peste fructe.
Se ține tortul la temperatura camerei, se taie felii
în rază atunci cînd s-a răcit de tot și este bine însiropat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.