Tort cu Caise



TORT CU CAISE


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g făină
- 1 ceașcă lapte
- 1/2 kg gem de caise
- 1/4 caise proaspete
- 10 nuci tocate
- 2 linguri de coniac
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune un praf de sare, se adaugă
jumătate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se
adaugă laptele călduț și se frămîntă un aluat tare
care se lasă la rece o jumătate de oră.
Se unge aluatul cu jumătate din untul rămas, se
frămîntă din nou un sfert de oră, apoi se puna la rece
pentru altă jumătate de oră.
Operația se mai repetă o dată, după care aluatul se
împarte în patru părți egale și se fac din el foi care
se coc pe fundul unei tăvi.
Tava se presară cu făină.
Foile se scot, se lasă să alunece pe un platou, ca să
nu se rupă, se ung cu marmeladă de caise în amestec
cu nuci tocate și se suprapun.
Se așază jumătăți de fructe proaspete peste ultima
foaie și se lasă pînă a doua zi la rece.
Fructele se stropesc cu coniac și se pudrează cu zahăr.
Se taie pătrate și se servește tortul acoperit cu frișcă
sau simplu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.