Tort Alb



TORT ALB


Ingrediente

- 8 albușuri
- 150 g zahăr
- 100 g stafide
- 2 linguri de rom
- 150 g nuci măcinate
- 150 g făină
- zahăr vanilat


Mod de preparare

Se bate albușurile cu telul pînă cînd devine spumă tare.
Se lucrează la cald, cu albușurile care au stat cîteva ore
la temperatura camerei.
În albușurile bătute se adaugă zahărul cîte puțin, continuînd
operația pînă la completa încorporare, apoi se pune făina,
în ploaie, amestecînd încet pentru ca albușul să nu cadă.
Se adaugă apoi nucile măcinate, se amestecă încet ca să se
obțină o pastă omogenă, în care se încorporează stafidele
ce au stat la macerat cu romul două ore.
Sr tapetează o formă rotundă cu hîrtie, se răstoarnă amestecul
în ea și se introduce în cuptorul fierbinte.
Se coace la foc iute, se scoate și se răcește în formă.
Se taie rece și se umple cu crema indicată la rețeta aceasta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.