Savarină



SAVARINĂ


Ingrediente

Pentru aluat

- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- linguri de nuci măcinate
- vanilie

Pentru umplut

- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă


Mod de preparare

Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care
se bat spumă, apoi se freacă bine cu zahărul necesar.
În cremă se pun nucile măcinate și un praf de sare.
Separat se bat albușurile spumă tare împreună cu făina
pusă în ploaie și se amestecă cu gălbenușurile.
Se pune un praf de sare, apoi se parfumează cu vanilie
și se omogenizează bine.
Se unge o tavă mare de plăcintă cu o lingură de unt și se
răstoarnă compoziția în ea, apoi se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
La sfîrșit se mărește focul pentru 5 minute, ca prăjitura
să se rumenească ușor.
Se răcește în tavă un sfert de oră, se desprind marginile
cu un cuțit și se răstoarnă ușor pe un platou.
Se taie pătrate sau alte forme geometrice, se umplu
pătratele cu frișcă, se pune deasupra fiecărui pătrat căpăcelul
care a fost tăiat din foaie întreagă, se colorează cu gem
de căpșune și se lasă la rece.
Se servește bine însiropată, după ce a stat la rece două ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.